ГоловнаЕкономікаДержава

Голова ЄБРР закликав Україну підвищити ціни на комуналку

Андре Куусвек не бачить можливості розвивати ЖКГ без цього.

Голова ЄБРР закликав Україну підвищити ціни на комуналку
Фото: Макс Левин

Європейський банк реконструкції і розвитку вважає за необхідне підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні.

Учора директор банку Андре Куусвек на засіданні комітету економічних реформ при Президентові закликав владу відмовитися від "субсидування всіх і кожного" через такі занижені тарифи, повідомляє "Радіо "Свобода".

Він зазначив, що замість низьких тарифів потрібно вдосконалити механізми субсидій для населення і зосередитися на наданні адресної допомоги малозабезпеченим.

За його словами, тарифи на житлово-комунальні послуги повинні відображати їх реальну собівартість, оскільки без цього неможливий розвиток житлово-комунального господарства та газової галузі.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд також наполягає на зростанні тарифів на газ та опалення для населення до ринкового рівня. На думку фонду, якщо підвищити ціни, це лише визволить додаткові кошти для підтримки нужденних.

Водночас Президент Віктор Янукович пообіцяв не допустити підвищення комунальних тарифів після виборів. Раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк заявив, що перш ніж підвищувати тарифи до економічно обґрунтованого рівня, потрібно підвищити реальні доходи населення.

Борги населення за комуналку перевищують 10 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram