ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров хоче перемогти кризу будівництвом мостів

Прем'єр не бачить альтернативи розвитку внутрішнього виробництва.

Азаров хоче перемогти кризу будівництвом мостів

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає розвиток внутрішнього виробництва єдиним способом подолати кризу.

"Криза, яка почалася 2007 року і далася взнаки 2008-го, триває. І тому на цю кризу ми повинні знаходити свої відповіді. Як ми можемо дати відповідь на ці несприятливі фактори? Відповідь одна: розвиток нашого внутрішнього виробництва", - заявив він у Харкові на зустрічі зі студентами.

Зокрема, на його думку, піднесенню української економіки сприятиме розвиток будівництва. "Кожен мільярд, який ми вкладаємо в будівництво, інвестиційне, інноваційне будівництво, капітальне будівництво, повертає нам 750 мільйонів одразу і продовжує повертати в міру того, як об'єкти починають працювати", - зазначив Азаров.

Він наголосив, що будівництво також дозволить знизити залежність металургії від експорту. "Якщо нам складно продати 4 млн тонн сталі на зовнішньому ринку, отже, нам необхідно знайти застосування цим 4 млн тонн на внутрішньому ринку. Лише міст, який ми зараз будуємо в Запоріжжі, вимагає більш ніж 100 тис. тонн металу. Отже, досить 40 мостів будувати, щоб покрити повністю зменшення попиту на наш метал на зовнішніх ринках", - заявив Азаров.

За його словами, будівництво об'єктів до Євро-2012 2010 року дало 5% зростання української економіки.

Нагадаємо, спадання виробництва в Україні спостерігають уже чотири місяць поспіль. За оцінками економістів, зростання ВВП країни за підсумками року може бути нульовим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram