ГоловнаЕкономікаДержава

Україна піднялася на 15 пунктів у рейтингу Світового банку

Утім наша держава посідає лише 137-ме місце серед 185 економік світу.

Україна піднялася на 15 пунктів у рейтингу Світового банку
Фото: ppblog.ru

Україна за минулий рік піднялася на 15 пунктів у рейтингу сприятливості ділового середовища, який щорічно складає Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

У рейтингу Doing Business-2013, опублікованому 23 жовтня, Україна посіла 137-ме місце, розташувавшись між Лесото (136-те місце) і Філіппінами (138-ме місце).

Укладачі рейтингу відзначили успіхи України у створенні умов для початку бізнесу (ріст на 66 пунктів) і реєстрації власності (+19 пунктів). Також покращилося податкове адміністрування (+18 пунктів).

Утім на три пункти погіршилася ситуація у сфері захисту інвесторів, на один пункт - ситуація зі спрощенням отримання дозволів на будівництво та ситуація з міжнародною торгівлею.

Список країн із найбільш сприятливими умовами для ведення бізнесу сьомий рік поспіль очолив Сингапур. Також до першої п'ятірки, як і торік, увійшли Гонконг, Нова Зеландія, США і Данія. На останньому 185-му місці опинилася ЦАР, на передостанньому - Чад (184-те місце).

Серед країн колишнього СРСР найвищу позицію, як і минулого року, посіла Грузія, піднявшись із 16-го на 9-те місце. Слідом за нею йдуть, зокрема, Естонія (21-ше місце), Латвія (25-те місце), Вірменія (32-ге місце) і Казахстан (49-те місце). Росія опинилася на 112-й позиції, нижче України розташувалися лише Таджикистан (141-ше місце) і Узбекистан (154-те місце).

При створенні рейтингу Doing Business країни оцінюють за 11 показниками, включаючи витрати компаній при створенні, функціонуванні та закритті, при отриманні дозволів на будівництво, а також податки і режим зовнішньої торгівлі. Цього року рейтинг Doing Business публікують удесяте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram