ГоловнаЕкономікаДержава

У Керчі судноремонтники перекрили дорогу через невиплату зарплати

Робітники не отримують грошей з 2011 року.

У Керчі судноремонтники перекрили дорогу через невиплату зарплати
Фото: crim.com.ua

Працівники Керченського судноремонтного заводу не отримують зарплату з 2011 року. Борг підприємства сягнув 6 млн грн, проте адміністрація відмовляється видавати судноремонтникам довідки про заборгованість з зарплати.

Про це повідомляють "Аргументы недели. Крым".

У зв'язку з цим у четвер працівники підприємства вийшли на мітинг, який закінчився перекриттям однієї з найбільших автомагістралей Керчі. Колона протестантів безперервно рухалася по пішохідному переходу, заблокувавши цим рух транспорту.

Зараз підприємство належить державі і виставлене на продаж. ФДМ розраховує отримати за нього 31 млн грн. При цьому покупець повинен мати портфель замовлень на суму в 30 млн грн на найближчий рік.

Нагадаємо, заборгованість з зарплат в Україні становить 956 млн грн. Середня зарплата в країні, за оцінками Держстату, в серпні знизилася на 78 грн, або на 2,5% до 3073 грн.

Керченський судноремонтний завод спеціалізується на судноремонті і переобладнанні суден усіх типів водотоннажністю до 10 тис. тонн. Завод також виробляє комплектуючі до суднових і тепловозних двигунів, металоконструкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram