ГоловнаЕкономікаДержава

Близнюк заговорив про неминучість підвищення цін на комуналку

Міністр не бачить іншого виходу врятувати ЖКГ.

Близнюк заговорив про неминучість підвищення цін на комуналку
Фото: Макс Левин

У тарифи на комунальні послуги буде закладено інвестиційну складову.

Про це на брифінгу заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк.

"Перехід на тарифи з інвестиційною складовою регулятор розглядає та подає пропозиції, Міністерство регіонального розвитку погодило такі пропозиції. Ми вважаємо, що без інвестиційної складової ми будемо втрачати і ще більше будемо заганяти систему житлово-комунального господарства. Рано чи пізно таке рішення нам треба буде приймати", - цитує Близнюка "РБК-Україна".

Людина не повинна платити за тепло та гарячу воду більш ніж 10% свого середньомісячного доходу. Нині цю пропорцію збережено

— Валерій Саратов, голова Нацкомпослуг

При цьому від відповіді на запитання, коли такий механізм буде введено, міністр ухилився.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявив, що уряд не планує підвищувати тарифи на газ принаймні до весни. До цього часу уряд має намір представити план, який повинен поліпшити ситуацію у комунальному секторі. Що це за план, Хорошковський не уточнив.

Раніше Президент Віктор Янукович пообіцяв не допустити підвищення комунальних тарифів після виборів. При цьому Близнюк заявляв, що перш ніж підвищувати тарифи до економічно обґрунтованого рівня, потрібно підвищити реальні доходи населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram