ГоловнаЕкономікаДержава

Держава масово забирає майно у профспілок

Вищий госпсуд задовольнив близько десятка позовів

Держава масово забирає майно у профспілок
Дом профсоюзов в Киеве
Фото: timeua.com

Вищий господарський суд у грудні забрав у Федерації профспілок близько десяти санаторіїв і готелів за позовами прокуратури 2011-2012 років.

Про це пише видання "Первая инстанция", яке відстежує матеріали, що потрапляють до Єдиного держреєстру судових рішень.

Наприклад, прокуратура домоглася передачі у власність держави пансіонату "Буковина" в Глибочицькому районі Чернівецької області, який належав туристичному об'єднанню "Укрпрофтур" Федерації профспілок від початку 2000-х.

У Луцьку у профспілок відібрали тризірковий готель "Світязь", у Запоріжжі - туристичну базу "Хортиця", в Одесі - санаторій "Зелений мис".

Аналогічні рішення ухвалено стосовно лікувально-оздоровчого комплексу "Форель" у Закарпатській області, розташованого біля підніжжя Бескидського хребта, санаторію для батьків із дітьми "Тетерів" у Житомирській області, оздоровчого комплексу "Приморський" у місті Приморськ Запорізької області.

Нагадаємо, що внаслідок перевірок діяльності ФПУ 2011 року Генпрокуратура порушила 35 кримінальних справ і пред'явила 118 судових позовів про визнання незаконними процедур відчуження профспілкового майна, призупинивши відчуження майже 50 об'єктів санаторно-курортного призначення та нерухомості загальною вартістю 2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram