ГоловнаЕкономікаДержава

Україна опустилася на 7 позицій у рейтингу найбільш інноваційних держав

Лідерами названо Південну Корею, Швецію та США

Україна опустилася на 7 позицій у рейтингу найбільш інноваційних держав
Фото: blog.bloomberg.com

Південна Корея, Швеція і США є найбільш інноваційними країнами світу за версією Bloomberg, який презентував сьогодні рейтинг Global Innovation Index.

У десятку нинішнього рейтингу також потрапили Японія, Німеччина, Данія, Сингапур, Швейцарія, Фінляндія і Тайвань. Рік тому лідером рейтингу були США, а друге і третє місця займали Південна Корея і Німеччина.

Україна в нинішньому рейтингу зайняла 49 місце серед 50 країн (між Аргентиною та Іраном), хоча торік була 42-ю.

Формуючи Global Innovation Index, у Bloomberg враховують сім критеріїв: концентрація високих технологій, відвідуваність ВНЗ і відсоток дипломованих фахівців, кількість патентів на мільйон жителів, відсоток коштів ВВП, які держава скеровує на наукові дослідження, продуктивність, число вчених на мільйон мешканців і додана вартість виробництва у відсотках від ВВП.

За критеріями найкращий показник Україна має в освіті (шосте місце) і патентній активності (19 місце). Стосовно решти, то місце України в п'ятому десятку або ще далі.

Наприклад, за продуктивністю праці наша країна посіла лише 80 місце. Нагадаємо, що в рейтингу Global Innovation Index за версією бізнес-школи INSEAD Україна займає 71 місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram