ГоловнаЕкономікаДержава

Morgan Stanley: Україна ризикує залишитися без інвестицій

Країна потрапила в компанію до Бразилії, ПАР і Туреччини.

Morgan Stanley: Україна ризикує залишитися без інвестицій
Фото: obozrevatel.com

Україна разом з Бразилією, ПАР і Туреччиною входить до числа країн, що розвиваються, яким найбільше загрожує "раптова зупинка" (sudden stop) - швидке скорочення надходжень капіталу або навіть його відтік. Такий ризик є також у Мексики, Індонезії, Індії та Таїланду.

Про це йдеться в доповіді Morgan Stanley, пише Bloomberg. Раніше аналогічний прогноз щодо України представив інвестбанк Goldman Sachs.

Аналітики Morgan Stanley зробили свій висновок на підставі декількох факторів: залежність країни від зовнішніх інвестицій, розмір дефіциту поточного рахунку (відображає рух товарів і послуг з країни і до неї), гнучкість держполітики, залежність від ситуації в Китаї.

"Країни, що опинилися під загрозою, стикнулися з питанням, як фінансувати дефіцит бюджету і торгового балансу, чи здатні вони знайти нові джерела зростання", - йдеться у публікації.

За останні тридцять років "раптова зупинка" спостерігалася в Мексиці, Таїланді, Південній Кореї, Філіппінах, Туреччині, Аргентині, вона призводила до повномасштабних економічних криз у цих державах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram