ГоловнаЕкономікаДержава

Перехід через Керченську протоку - важливий проект для всього Чорноморського басейну, - Вілкул

Уряди України та Росії затвердили розробку ТЕО будівництва транспортного переходу через Керченську протоку

В.о. віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул і заступник міністра транспорту Російської Федерації Олег Белозьоров затвердили завдання на проведення інженерних досліджень і на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми розробляємо перспективи і варіанти будівництва транспортного переходу через Керченську протоку. Це може бути тунель або міст, які можуть бути автомобільного або залізнично-автомобільного типу. Для ухвалення рішення буде розроблено техніко-економічне обґрунтування проекту. ТЕО буде базуватися на серйозній дослідницькій роботі, в тому числі інженерно-геодезичних дослідженнях, аналізі логістичного потенціалу, можливості використання сучасних будівельних технологій, інвестиційній привабливості проекту", - заявив Вілкул.

"Сьогодні ми затвердили з урядом Російської Федерації відповідне завдання на розробку ТЕО. Це важливий проект не тільки для розвитку транзитного потенціалу всього Чорноморського басейну, а й для розвитку Криму. Це створення нових робочих місць, розвиток інфраструктури, будівельній і туристичній галузей", - додав він.

Нагадаємо, 29 січня уряд затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку, підписану 17 грудня 2013 року в Москві.

Сторони домовилися, що у 2014 році після проведення інженерних досліджень вони спільно розроблять техніко-економічне обґрунтування (ТЕО). У ТЕО проаналізують нинішні та обчислені перспективні потоки вантажів і пасажирів, визначать майбутній тип транспортного переходу (тунель чи міст), варіанти проектування і будівництва. ТЕО також включатиме можливості облаштування проїзних автомобільних шляхів і залізниць, будівництва та розвитку пунктів пропуску через державний кордон. Окрім того, в ТЕО буде запропонована модель інвестування проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram