ГоловнаЕкономікаДержава

Україна та Індія домовилися про спільне виробництво новітніх озброєнь

Обсяги торгівлі з Індією за 2012 рік у сфері ВТС становили 120 млн. дол

Україна та Індія домовилися про спільне виробництво новітніх озброєнь
Фото: EPA/UPG

ДК "Укроборонпром" готовий до тісної інтеграції з метою створення на території Індії виробництва новітніх озброєнь в авіабудуванні, а також виготовлення високоточних озброєнь.

Про це заявив заступник генерального директора концерну Максим Глущенко під час зустрічі із заступником міністра оборони Індії Шанкаром Агарвалом.

За його словами, "Укроборонпром" представив низку пропозицій для участі в офсетних тендерах Міністерства оборони Індії, у яких обов'язковою умовою є наявність індійських партнерів.

Він підкреслив успішну динаміку розвитку ВТС України з Індією.

"Обсяги торгівлі з Індією за 2012 рік у сфері ВТС становили 120 млн. доларів США. 2013 року - вони перевищили (уточнюємо). Ми успішно виконали контракт на поставку ракет Р-27 виробництва ДАХК "Артем". У стадії підписання перебуває низка опціонів. Успішно розвивається співпраця у сфері постачань силових газотурбінних установок для кораблів", - заявив Глущенко.

Він запропонував заступнику міністра оборони Індії прискорити вирішення питання про незастосування щодо українських спецекспортерів банківських гарантій при виконанні контрактів в контексті підписаного в грудні 2012 року двостороннього Договору про співробітництво в оборонній сфері. Цей договір було підписано під час візиту президента України до Індії в грудні 2012 року.

На думку Глущенка, цей крок дозволить скоротити терміни реалізації двосторонніх контрактів і знизить вартість продукції, яку постачають до Індії.

Заступник міністра Індії висловив готовність розглянути це питання й сприяти його вирішенню. Також він високо оцінив потенціал підприємств українського ОПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram