ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін збільшить статутний капітал "Нафтогазу" ще на 11 млрд грн

Мінфіну доручили ухвалити рішення про приватне розміщення додаткових акцій "Нафтогазу"

Кабінет Міністрів України ухвалив збільшити статутний капітал НАК "Нафтогаз України" завдяки випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 11 млрд 066,4 млн грн.

Про це йдеться в постанові уряду №40 від 12 лютого, оприлюдненій у четвер.

"Збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на суму 11 млрд 066 млн 400 тис. грн шляхом випуску додаткових акцій нинішньої номінальної вартості зі збереженням 100% акцій у власності держави", - йдеться в документі.

Також Кабмін доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій НАК "Нафтогаз України".

"Узяти до відома, що придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), випущені відповідно до цієї постанови", - наголошено в документі.

Міністерство фінансів України повинно випустити ОВДП у розмірі 11 млрд 066 млн 400 тис. грн з терміном обігу до 5 років і процентною ставкою доходу на рівні щонайвище 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції "Нафтогазу".

Нагадаємо, на початку лютого "Нафтогаз" заявив, що заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики сягнула майже 27 млрд грн і загрожує зривом розрахунків за газ із російським "Газпромом".

У свою чергу, "Газпром" уточнив, що "Нафтогаз" заборгував йому 2,63 млрд дол. за постачання газу протягом минулого року, а ще 0,66 млрд дол. має виплатити до 7 лютого за газ, постачений у січні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram