ГоловнаЕкономікаДержава

Арбузов: для інвесторів політичні ризики України поступаються її можливостям

В.о. прем'єра розповів про плани інвесторів щодо України

Арбузов: для інвесторів політичні ризики України поступаються її можливостям
Фото: Макс Левин

Україна цікавить іноземних інвесторів, незважаючи на політичне протистояння.

Про це заявив виконувач обов'язків прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.

"Відомо, що інвестори люблять політичну визначеність. Однак, як показало життя, іноземний бізнес не злякався ризиків, пов'язаних з політичною ситуацією в Україні. Інвестори не тільки продовжують працювати з нашою країною, а й збільшують обсяги інвестицій", - сказав він.

Серед останніх прикладів Арбузов згадав нещодавно анонсоване чеською компанією Škoda Transportation бажання відкрити виробництво електровозів у Запоріжжі.

Також в.о. прем'єр-міністра оголосив про намір китайської компанії Lishen Battery створити в Дніпропетровську виробництво з випуску літій-іонних батарей, акумуляторів і збирання електромобілів.

Крім того, глава уряду звернув увагу на активну співпрацю з Україною провідних світових інституцій та держав.

Зокрема, оцінюючи результати минулорічних українсько-китайських домовленостей, він сказав, що завдяки їм  з'явилася можливість залучити кілька десятків мільярдів доларів з Піднебесної.

Також Арбузов зазначив, що завдяки грудневим домовленостям президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна про реалізацію пакета спільних інвестиційно-виробничих проектів між Україною і РФ уже 2014 року надійдуть перші інвестиції з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram