ГоловнаЕкономікаДержава

Для харківського метро замовили вентилятори по мільйону за штуку

Вдвічі дешевшу пропозицію відхилили

Для харківського метро замовили вентилятори по мільйону за штуку
Фото: tov-tob.livejournal.com

КП "Харківська дирекція будівництва метрополітену" 6 лютого за результатами тендеру уклала угоди на придбання вентиляторів та електричної апаратури. Зокрема, замовлено чотири комплекти вентиляторів на суму 3,89 млн грн.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Придбане обладнання використають на пусковій ділянці третьої лінії Харківського метрополітену від станції "Олексіївська" до станції "Проспект Перемоги".

На 3,89 млн грн замовлено чотири комплекти вентиляторів типу ВОМ. Гарантійний термін вентилятора має становити не менш ніж 14 років. На тендері перемогло запорізьке ЗАТ "Плутон", власниками якого є Сергій Сечин, Дмитро Овсянікер і громадянин Росії Володимир Осипов. Єдиним конкурентом на торгах було запорізьке ТОВ "Монада", власниками якого є Костянтин Обелець і Людмила Євмінова. Пропозицію ТОВ "НВП "Донвентилятор", удвічі дешевшу, відхилили через невідповідність вимогам замовника у частині характеристик і через відсутність деяких документів.

Нагадаємо, будівництво ділянки третьої лінії Харківського метрополітену від станції "Олексіївська" до станції "Проспект Перемоги" обійдеться в 324,55 млн грн. Підрядником є ЗАТ "Спеціалізоване будівельно-монтажне управління "Тунельбуд", кінцевими власниками якого є Анатолій Бондаренко, Олег Чигринов і Тетяна Кагановська (дочка покійного депутата від Партії регіонів Євгена Кушнарьова).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram