ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк: Держскарбницю розікрадено. Платити боргові зобов'язання нічим

Опозиціонер заговорив про необхідність включити в Кабмін представників Майдану

Яценюк: Держскарбницю розікрадено. Платити боргові зобов'язання нічим
Арсений Яценюк

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що державну скарбницю України розграбовано і країну доведено до банкрутства.

"Державну скарбницю розграбовано, країну доведено до банкрутства", – заявив він сьогодні на засіданні погоджувальної ради у Верховній Раді, інформує "Інтерфакс-Україна".

За словами лідера фракції, напередодні він зустрічався "із залишками Міністерства фінансів", отримав інформацію від Національного банку України, Державного казначейства, що дозволяє робити такі висновки.

"Я не хотів би зараз розкривати цифри неймовірного бюджетного дефіциту не до кінця цього року , а до кінця цього місяця, затримки за заробітними платами впродовж 10 днів. Платити боргові зобов'язання нічим", - сказав Яценюк.

Окрім того, він заявив, що в новий коаліційний уряд мають увійти представники Майдану і отримати низку міністерств. Також, за його словами, у кожному міністерстві мають створити посаду на рівні заступника міністра у боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, Міністерство фінансів попросило у міжнародних кредиторів $35 млрд. При цьому Європейський Союз готовий надати новому уряду України 20 млрд євро для проведення реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram