ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрпошта" проводить тендери згідно з графіком, - заява компанії

Підприємство заявляє, що проводить процедури конкурсних торгів відповідно до річного плану закупівель

"Укрпошта" проводить тендери згідно з графіком, - заява компанії
Фото: www.ukrposhta.com

Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" спростувало інформацію про те, що терміново організовує тендери з метою виведення коштів із підприємства.

Про це йдеться в заяві прес-служби підприємства.

Раніше джерело, близьке до національного поштового оператора, повідомило LB.ua про те, що діюче керівництво "Укрпошти" в авральному порядку організовує тендери, щоб терміново вивести гроші з підприємства.

"Поштовий оператор надає офіційне спростування цієї інформації й заявляє, що вона не є достовірною. Укрпошта здійснює процедури конкурсних торгів відповідно до річного плану закупівель підприємства, в якому вказано орієнтовний час проведення закупівлі", - йдеться в повідомленні.

Оператор додає, що річний план закупівель "Укрпошти" на 2014 рік затвердили ще в листопаді 2013 року.

"Тобто процедури закупівель "Укрпошта" планує заздалегідь і тому організовувати їх в авральному режимі неможливо", - йдеться в повідомленні.

Поштовий оператор додав, що інформація про плановані процедури закупівель, їх початок і результати проведення відкрита для громадськості і розміщується на веб-порталі з питань державних закупівель.

"Також досі не затверджено фінансовий план підприємств на 2014 рік, таким чином УДППЗ "Укрпошта" не може здійснювати закупівлі на капітальні інвестиції. Зараз Укрпошта проводить процедури закупівлі матеріалів, необхідних для безперебійного функціонування понад 13000 поштових відділень по всій Україні, зокрема, палива для автомобілів, бланкової продукції та інших витратних матеріалів", - додали в прес-службі підприємства.

Нагадаємо, "Укрпошта" відома своїми одіозними тендерами. Наприклад, на закупівлю мила всього за два місяці було витрачено майже 100 млн гривень.

На "розкрутку" сайту поштовий оператор виділив 120 тис. доларів, а сільським листоношам накупили білоруських велосипедів "Лелека" через посередника, через що угода на 2 млн гривень стала дорожчою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram