ГоловнаЕкономікаДержава

Fitch не знизило рейтинг України

Агентство чекає результатів переговорів з МВФ і ЄС

Fitch не знизило рейтинг України
Фото: www.profi-forex.org

Агентство Fitch не знизило рейтинг України в рамках планового перегляду, який проводили в п'ятницю. Він залишився на рівні ССС з негативним прогнозом, йдеться в повідомленні агентства.

Згідно зі шкалою Fitch, рейтинги групи ССС означають, що дефолт емітента, якому він наданий, виглядає як реальна можливіст, а здатність виконувати фінансові зобов'язання залежить від ділової або економічної кон'юнктури.

Останній раз Fitch знижувало рейтинг України три тижні тому, і агентство могло вирішити, що цього достатньо. Проте агентство Standard & Poor's в аналогічній ситуації тижнем раніше вирішило знизити рейтинг вдруге за місяць.

Fitch зауважує, що здатність України обслуговувати свої зобов'язання залежить від того, чи зможе вона домогтися фінансування від МВФ і Євросоюзу. Головним фактором, який може призвести до майбутнього зниження рейтингу України буде загострення політичної та економічної кризи.

Водночас політична стабільність, отримання зовнішнього фінансування, а також повернення до економічного зростання і врегулювання податкового і зовнішнього дисбалансу приведуть до підвищення рейтингу.

Нагадаємо, наразі Fitch утримує рейтинг України на найвищому рівні серед агентств "великої трійки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram