ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр економіки: реформи можна провести за три місяці

З України спробують зробити новий Сінгапур

Міністр економіки: реформи можна провести за три місяці
Фото: blog-executive.ane.ru

Економічні реформи в Україні можна провести за три-шість місяців, вважає новий міністр економіки Павло Шеремета.

"Все залежить від політичної волі. Грузія показала, що, коли вона є, можна все зробити дуже швидко. За такої волі на реформи необхідно три-шість місяців", - сказал він "Коммерсанту-Украина". Шеремета додав, що має намір орієнтуватися на Грузію, Сінгапур і Малайзію під час їх проведення.

"Я поділив би свої завдання на три групи. У короткостроковій перспективі - це боротьба з корупцією. У середньостроковій перспективі - а в умовах роботи нашого уряду це питання одного-двох місяців - основним завданням стане здешевлення і спрощення ведення бізнесу в Україні. Для цього необхідно впровадити норми, які дуже швидко можуть дати позитивний економічний ефект. Третє - збільшення конкурентоспроможності України завдяки її людському капіталу. Для розвитку бізнесу та залучення інвестицій в країну нам необхідно пропонувати працівників відповідної кваліфікації. Це довгострокова мета", - сказав Шеремета.

Міністр додав, що має намір активізувати діалог з Євросоюзом, але при цьому не збирається відмовлятися від співробітництва з Росією.

Нагадаємо, Шеремета є одним з найкращих економічних теоретиків в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram