ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром": Україна може не зберегти знижку на газ через борг

Домовленості про знижку передбачали своєчасну оплату постачання газу

"Газпром": Україна може не зберегти знижку на газ через борг
Фото: i-g-t.org

Прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,549 мільярда доларів, за такого рівня боргу і оплати країна може не зберегти чинну знижку на газ.

Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, інформує РИА "Новости".

"У нас відносини з Україною хороші, транзит йде, ось тільки платити за газ треба. Зараз прострочена заборгованість становить 1 мільярд 549 мільйонів доларів. Заборгованість величезна не тільки за минулий рік, але й не погашено борг за сучасне постачання", - сказав він.

Купріянов також підкреслив, що Росія надала Україні кредит у розмірі 3 мільярдів доларів саме під погашення газових боргів.

"Мабуть, з такою оплатою за газ та виконанням своїх зобов'язань України може не зберегти чинну зараз знижку на газ. Домовленості про знижку передбачали повну і своєчасну оплату постачання", - заявив Купріянов.

Нагадаємо, станом на 14 лютого "Нафтогаз" виплатив російському ВАТ "Газпром" 1,28 мільярда доларів боргу за поставлений минулого року газ і попросив про відстрочення в погашенні частини боргу, до 15 квітня.

3 лютого "Газпром" повідомив, що борг української сторони перед "Газпромом" за поставлений у 2013 році газ становив 2,634 мільярда доларів.

Таким чином, до 15 лютого "Нафтогазу" необхідно було погасити заборгованість близько 1,35 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram