ГоловнаЕкономікаДержава

Ревізори виявили розтрату 318 млн грн на Євро-2012

Найбільше порушень допустили в облавтодорі та Нацагентстві

Ревізори виявили розтрату 318 млн грн на Євро-2012
Фото: Макс Левин

Держфінінспекція виявила порушення на 318,5 млн грн на об'єктах, які протягом 2008-2013 років отримували гроші на підготовку і проведення чемпіонату Євро-2012.

Найбільші порушення були допущені в облавтодорі та на держпідприємствах, які входять до сфери управління Нацагентства з Євро-2012, повідомляється на сайті відомства.

Наприклад, порушення на НСК "Олімпійський" (завищена вартість робіт, купівля валюти за завищеним курсом тощо) принесли державі збитки на 48,8 млн грн. Дирекція з капітального будівництва та реконструкції міжнародного аеропорту "Донецьк" відзначилася на 9,4 млн грн, ДП "Центр комунікацій "Україна-Всесвіт" (займалося медіапідтримкою Євро-2012) - на 6,5 млн грн.

Збитки також були виявлені при ревізії комунального підприємства "Харківський міський центр нерухомості" як замовника реконструкції міжнародного аеропорту "Харків"; держпідприємств "Дирекція з будівництва об'єктів Євро-2012 у Львові" та "Льодові арени"; Національного університету державної податкової служби (в Ірпені, де знаходиться університет, була частина інфраструктури до чемпіонату).

Автодорожники допустили порушень на суму 53,5 млн грн.

Повідомляють, що за недотримання законодавства на посадових осіб об'єктів, де проводилися ревізії, складено 271 протокол про адміністративне правопорушення. До 52 об'єктів застосовані фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, на 2 об'єктах зменшено бюджетні асигнування.

За підсумками перевірок порушено 65 кримінальних справ, і п'ятеро осіб вже засуджені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram