ГоловнаЕкономікаДержава

Оприлюднили імена кандидатів на керівників податкової і митниці

Яценюк збирається призначити людей ззовні

Оприлюднили імена кандидатів на керівників податкової і митниці

Керівником Державної податкової служби стане інвестиційний банкір Ігор Білоус, а митницю очолить представник аудиторської компанії KPMG Віталій Науменко. Обидві кандидатури вже пройшли співбесіду з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Про це пише виданння Hubs з посиланням на свої джерела в аудиторських та юридичних колах.

Науменко останні роки керував групою митних процедур та міжнародної торгівлі в компанії KPMG в Україні, а також був співголовою митного комітету Американської торгової палати.

Білоус досі жодного чином не стосувався податкової сфері. Але в його активі - робота в інвестбанку UBS, де Білоус очолював український бізнес. Також він трудився в російській компанії "Ренесанс Капітал", де керував інвестиційно-банківським управлінням в Україні та Центрально-Східній Європі. Крім того, він консультував олігарха Віталія Гайдука, а останнє місце його роботи - консультант в інвесткомпанії "Альтіус". Основна сфера професійної діяльності Білоуса - розміщення облігацій, проведення публічних розміщень акцій (IPO) та угод зі злиття і поглинання.

Нагадаємо, що новий Кабмін вирішив поділити Міністерство доходів та зборів на податкову і митну служби. У попередньому уряді міністром доходів і зборів був Олександр Клименко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram