ГоловнаЕкономікаДержава

Зниження ПДВ і податку на прибуток планують скасувати

Ставки податків заморозять на нинішньому рівні

Зниження ПДВ і податку на прибуток планують скасувати
Фото: dumskaya.net

Кабінет Міністрів пропонує скасувати заплановане Податковим кодексом зниження ставки ПДВ з 20% до 17%, а податку на прибуток - з 18% до 16%.

Про це пише "Інтерфакс-Україна", посилаючись на законопроект, який готують в уряді.

"Законопроектом пропонується ввести на постійній основі застосування основної ставки податку на прибуток на рівні 18% і ПДВ на рівні 20%", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Розглядати поправки до законів, які необхідні для збалансування державного бюджету, планується на засіданні Кабміну в суботу.

Нагадаємо, пропозиція відмовитися від зниження податків вперше прозвучало навесні минулого року в звіті фахівців Міжнародного валютного фонду з бюджетних питань. На їх думку, Україні слід почекати зі зниженням податків, щоб поліпшити ситуацію з доходами бюджету.

У МВФ підрахували, що зниження податку на прибуток з 19% до 16% в 2014 році зменшить суму доходів держави на 7-8 млрд грн. Втрати від зниження ПДВ з 20% до 17% 2014 року можуть виявитися ще більш значними - 20 млрд грн. В умовах фінансових проблем, з якими стикається Україна, йти на такі втрати нерозумно, вважають у фонді.

Уряд Азарова послухався доводів МВФ і частково знизив податок на прибуток до 18% та залишив ПДВ на рівні 20%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram