ГоловнаЕкономікаДержава

Росія хоче $11 млрд від України за "харківські угоди"

Медведєв погрожує подати позов проти України

Росія хоче $11 млрд від України за "харківські угоди"

Росія вважає, що "харківські угоди" про знижку на газ в обмін на продовження базування Чорноморського флоту в Криму слід денонсувати, а Україна повинна заплатити Росії компенсацію в розмірі $11 млрд за "втрачену вигоду".

Про це сказав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв президентові РФ Володимиру Путіну на засіданні Ради безпеки РФ, пише "Прайм".

"Вважаю, що абсолютно правочинно порушити питання про відшкодування цих коштів із бюджету України, що можна зробити в судовому порядку, ґрунтуючись на нормах угоди, яку денонсують. Це, звичайно, жорсткі заходи, але, з іншого боку, немає документа, але є здійснений нами платіж. І наші українські партнери повинні розуміти, що просто так ні за що не платять", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, за угодами від 21 квітня 2010 року, термін перебування Чорноморського флоту в Криму продовжували з 2017 року на 25 років, Росія платила за базу $97 млн на рік і давала знижку на газ на $100 за тисячу кубометрів (у 2013 році загальний обсяг знижки становив $2,7 млрд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram