ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк підрахував, що газ із ЄС буде на $150 дешевшим, ніж з Росії

Україна продовжує перемовини про прямі постачання газу з країн-членів ЄС

Яценюк підрахував, що газ із ЄС буде на $150 дешевшим, ніж з Росії
Фото: EPA/UPG

Вартість газу з Європейського Союзу для України буде на 150 доларів за тисячу кубометрів дешевшою, ніж з Російської Федерації.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив журналістів в аеропорту "Бориспіль", повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми продовжуємо переговори про те, щоб Україна отримувала газ із країн-членів ЄС. Бо вже зараз зрозуміло, що вартість газу буде на 150 доларів нижчою, ніж те, що робить Росія", - наголосив Яценюк.

Окрім цього, він наголосив на потребі разом з країнами-членами ЄС вирішувати питання енергетичної безпеки, які стосуються не тільки України, а й Євросоюзу загалом.

Нагадаємо, 20 березня в Брюсселі голова Міненерго України Юрій Продан повідомив, що з 1 квітня ціна російського газу точно зросте до $378-380 за тисячу кубометрів.

До того ж, за його словами, "є ризик, що ми, можливо, не отримаємо і $100, які повинні отримати, ґрунтуючись на договорі про базування Чорноморського флоту РФ в Україні". Отже, ціна газу може сягнути $480 за тисячу кубометрів, тобто виявиться найвищою в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram