ГоловнаЕкономікаДержава

Крим націоналізував держпідприємства

Крим націоналізував держпідприємства
Фото: EPA/UPG

Парламент Криму в середу ухвалив низку рішень про націоналізацію українських державних підприємств, розташованих на території півострова. Серед них - морпорти, виноробні заводи, залізниця та багато інших.

Про це повідомляє "Кримінформ".

Зокрема, кримські депутати створили держпідприємство "Кримські морські порти", до якого увійшли Керченські торговельний і рибний порти, Феодосійський, Ялтинський, Євпаторійський торгові порти. Також створена державна судноплавна компанія "Керченська поромна переправа".

Під націоналізацію потрапила 131 компанія агропромислового комплексу, серед яких - виноробні заводи "Магарач" і "Массандра", завод шампанських вин "Новий Світ". У власність самопроголошеної республіки перейшли всі кримські заповідники, природні парки, лісгоспи та мисливські господарства.

Також парламент півострова створив держпідприємство "Кримська залізниця". У його управління перейшло майно підприємств, установ і організацій, що забезпечують роботу залізничного транспорту на території півострова. Створено три міжгалузеві підприємства промислового залізничного транспорту - Сімферопольське, Джанкойське та Красноперекопське. До їх складу включена власність однойменних філій "Київ-Дніпровського міжгалузевого підприємства промислового залізничного транспорту".

На базі кримської філії "Украероруху" створили підприємство "Кримаеронавігація". З'явилася у Криму і своя авіакомпанія - "Універсал-Авіа", яка раніше займалася нерегулярними перевезеннями.

Майно дочірнього підприємства "Кримавтодор" перейшло у власність держпідприємства "Кримавтодор". Створені також підприємство "Кримдорзв'язок" замість Кримського вузла дорожнього зв'язку, інститут "Кримгіпродор" замість кримської філії Українського державного інституту з проектування об'єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram