ГоловнаЕкономікаДержава
Спецтема
Россия

Уряд Росії відмовився від iPad

Вибір Кремля стосується планшетів головного конкурента Apple

Уряд Росії відмовився від iPad
Фото: lenta.ru

Уряд Росії відмовився від використання американських планшетів iPad на користь південнокорейських Samsung. За словами глави Мінкомзв'язку Миколи Никифорова, це чисто технічне рішення і ніякої політики в ньому немає.

"Це захищені спеціальним чином пристрої, які можуть використовуватися для обробки конфіденційної інформації. Частина інформації на засіданнях уряду носить конфіденційний характер, і ці пристрої (Samsung) повністю відповідають цим вимогам і пройшли найсуворішу систему сертифікації", - цитує Никифорова ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, в березні на тлі анексії Криму відносини між США і Росією різко погіршилися. Зокрема, американці ввели санкції проти кількох десятків російських чиновників і чотирьох доларових мільярдерів.

Зазначимо також, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв відомий своєю любов'ю до пристроїв корпорації Apple. Вперше планшет iPad з'явився у нього навесні 2010 року. Тоді Медведєв, колишній президент Росії, заявив, що ті, хто намагається закритися від технологій, роблять помилку і позбавляють себе задоволення. Того самого року голова Apple Стів Джобс подарував Медведєву смартфон iPhone 4 за день до офіційної прем'єри телефону в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram