ГоловнаЕкономікаДержава

Кремль витратить на Крим пенсійні накопичення росіян

Путін розпечатав антикризовий резерв у $7 млрд

Кремль витратить на Крим пенсійні накопичення росіян
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін дозволив витратити на Крим пенсійні внески росіян - 243 млрд рублів (близько $7 млрд). Ці гроші в рамках пенсійної реформи раніше накопичували в недержавних пенсійних фондах, а цього року були заморожені в спеціальному антикризовому резерві бюджету Росії.

Про це повідомляє "Ведомости" з посиланням на джерело в Мінфіні РФ.

Спочатку допомогу, необхідну Криму, оцінювалася в 91 млрд рублів ($2,5 млрд). Трохи більше за половину цієї суми мали скерувати на збалансування бюджету, решту - на пенсії мешканців Криму, яким пообіцяли збільшити їх розмір до загальноросійського.

Однак виявилося, що насправді підтримка має бути значно більшою. Крим став російським, а отже, там повинні бути російського рівня не тільки пенсії, а й зарплати бюджетників, військових, держслужбовців, поліцейських, прокурорів і суддів. При цьому видатки наразі підраховують без урахування витрат на розвиток півострова.

З урахуванням того, що очікують видатки, вирішено використовувати антикризовий резерв.

Нагадаємо, Крим і Севастополь увійшли у склад Росії як два окремі регіони після підписання відповідної угоди 18 березня. Україна і західні держави не визнають цього рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram