ГоловнаЕкономікаДержава

Бізнес у Криму врегулюють окремим законом

На окупованому півострові поки що не заборонили економічну діяльність

Бізнес у Криму врегулюють окремим законом
Фото: Алёна Василевская

Закон про окуповані території не регулює економічну діяльність в Криму.

Перед його розглядом у парламенті керівники депутатських фракцій та груп домовилися підготувати спеціальний законопроект, присвячений цьому питанню, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Питання економічної діяльності на окупованій території регулюється окремим законом", - процитував спікер Ради Олександр Турчинов узгоджений пункт 13 законопроекту "Про забезпечення прав та свобод громадян на тимчасово окупованій території України".

У підготовленому до другого читання 13 пункті законопроекту йшлося про те, що на окупованій території заборонена будь-яка господарська діяльність, до якої застосовується ліцензування, патентування та квотування; для якої потрібні дозвільні документи та сертифікати; яка передбачає отримання інвестиційних, податкових та інших пільг та дотацій.

Також пропонувалося заборонити ввезення і вивезення товарів військового призначення та подвійного використання; організацію залізничних, автомобільних, морських, річкових, поромних, повітряних сполучень; користування державними ресурсами; організацію та здійснення переказу коштів.

Депутат Сергій Терьохін з фракції "Батьківщина" повідомив, що законопроект щодо регулювання економічної діяльності буде підготовлений до кінця тижня.

Нагадаємо, за законопроект № 4473-1 про окуповані території в другому читанні проголосували 228 нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram