ГоловнаЕкономікаДержава

Швайка звинуватив аграрні асоціації в неефективності

Міністр АПК не знаходить спільної мови з аграріями

Швайка звинуватив аграрні асоціації в неефективності
Фото: www.dyvys.in

Міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка оголосив про створення Всеукраїнської аграрної ради у відповідь на рішення третього Всеукраїнського аграрного форуму висловити йому недовіру.

Як повідомляє УНІАН, рішення про створення ради прийняв Мінагропрод спільно з представниками агропромислового комплексу.

Серед них не було представників президії Всеукраїнської аграрного форуму. Це голови Клубу аграрного бізнес, Союзу птахівників України, Аграрного союзу України, а також Української аграрної конфедерації та Асоціації фермерів і приватних землевласників України.

"Рішення, яке сьогодні у нас прийнято - це створення Всеукраїнської аграрної ради, яка формулюватиме проекти рішень, пропонуватиме і обговорюватиме їх. Для Міністерства важливо, щоб в аграрному секторі був інститут, який займався б напрацюванням рішень і подавав би їх для спільної реалізації з Міністерством, урядом і Верховною Радою", - сказав міністр.

Швайка заявив, що робота існуючих асоціацій є неефективною. "Що стосується тих асоціацій, які діють на сьогодні, то рівень їх пропозицій, оформлення їх експертних висновків і проектних рішень не задовольняє потреби Міністерства", - підкреслив він.

Нагадаємо, Всеукраїнський аграрний форум висловив недовіру Швайці, бо той не прийшов на його засідання.

Ігор Швайка до призначення був нардепом від "Свободи", досвіду роботи в АПК не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram