ГоловнаЕкономікаДержава

WizzAir скасувала низку рейсів і обіцяє компенсації постраждалим пасажирам

У компанії не розкривають кількість пасажирів, яким довелося змінити свої плани

WizzAir скасувала низку рейсів і обіцяє компенсації постраждалим пасажирам
Фото: www.planespotters.net

Угорська авіакомпанія WizzAir помітно скорочує кількість рейсів з/в Україну через низький попит. Відкладено запуск шести нових маршрутів (зі Львова до Барселони, Жирони, Неаполя, Кутаїсі, Тель-Авіва, Рима і Валенсії), ще на трьох напрямках рейси припинені (з Києва в Софію, Вільнюс і з Харкова до Кутаїсі). Також відкладено відкриття львівської бази авіакомпанії.

Загальна кількість пасажирів, яким довелося змінити свої плани, компанія не розголошує.

Пасажири зможуть отримати гроші за квитки або вибрати інший рейс, про що докладно написано на сайті WizzAir. Існує три опції для постраждалих пасажирів:

1) Перенести рейс на іншу дату чи рівноцінний за маршрутом рейс WizzAir Ukraine протягом 14 днів до або 30 днів після дати скасованого рейсу за умови наявності вільних місць.

2) Повернути витрачені гроші плюс 20% тарифу без урахування аеропортових та інших зборів на свій рахунок і пізніше витратити їх на купівлю рейсів WizzAir Ukraine.

3) Повернути частину витрачених грошей (тільки тариф без зборів) за скасований рейс і (якщо є) за пов'язаний з ним рейс у зворотному напрямку.

Якщо для перших двох варіантів достатньо додзвонитися на гарячу лінію компанії й оператор внесе необхідні зміни, то для отримання частини витрачених грошей доведеться відправити поштою всі необходні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram