ГоловнаЕкономікаДержава

Кремль може витратити на кримські порти гроші Мурманська

Росія перекине майже мільярд доларів на південь

Кремль може витратити на кримські порти гроші Мурманська
Фото: Макс Левин

У російському уряді обговорюють секвестр держфінансування Мурманського транспортного вузла на 75% і направлення вивільнених 31,5 млрд рублів (близько $870 млн) на розвиток портів Азово-Чорноморського басейну РФ і Криму.

Про це пише "Коммерсант" з посиланням на джерела в транспортній галузі.

Кошти пропонується перенести на "пріоритетні транспортні проекти в Азово-Чорноморському регіоні". Йдеться про розвиток залізничних підходів до портів (Новоросійськ, Туапсе, Тамань) і морських портів Криму (Феодосія, Севастополь, Керч).

При цьому вчора на прямій лінії Володимир Путін заявив про те, що витрати на субсидування програм з розвитку Криму реалізовуватимуться за рахунок резерву уряду.

Проект комплексного розвитку Мурманського транспортного вузла передбачає будівництво залізничної гілки від Мурманського порту, мостового переходу через річку Тулому в Мурманській області, а також вугільного та нафтового терміналів.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що президент Росії Володимир Путін дозволив витратити на Крим пенсійні внески росіян в сумі 243 млрд рублів (близько $7 млрд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram