ГоловнаЕкономікаДержава

Росія профінансує витік кадрів з українського ОПК

Колективу "Антонова" пропонували переїхати до Воронежа

Росія профінансує витік кадрів з українського ОПК
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Уряд РФ готовий профінансувати переїзд співробітників українських підприємств до Росії для роботи на заводах оборонно-промислового комплексу.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, повідомляє УНІАН.

"Щодо можливості переїзду до нас фахівців з України - якщо є бажаючі, ми вам допоможемо їх облаштувати. Всі необхідні кошти з федерального бюджету будуть вами отримані. Повинен сказати, що цей процес вже почався. Вже не одна сім'я, не один фахівець переїхав. Звісно, в цьому випадку мова може йти про тих людей, стосовно підприємств ОПК, які затребувані на наших підприємствах", - сказав Путін.

Питання про переїзд українських фахівців у Росію порушив представник Воронезької обласної думи Володимир Плющенко. Він розповів, що три роки тому колективу ДП "Антонов" пропонували переїхати разом з сім'ями до Воронежа, де збирають літаки Ан, але тоді це не було так актуально.

Зараз же, заявив Плющенко, "українські колеги готові разом з сім'ями приїхати до нас і працювати на наших підприємствах".

Нагадаємо, українська оборонна промисловість об'єднана в концерн "Укроборонпром". 2013 року вони отримали 522 млн грн чистого прибутку. Зростання виробництва на заводах 2013 року зросло на 22%, а загальна вартість випущеної продукції становила майже 13 млрд грн. При цьому обсяг реалізованої продукції сягнув показника14,96 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram