ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні з'явиться бізнес-омбудсмен

Яценюк підписав меморандум з представниками бізнесу

В Україні з'явиться бізнес-омбудсмен
Фото: Макс Левин

У понеділок, 12 травня, Кабмін підписав з бізнес-організаціями меморандум про Антикорупційну ініціативу, в рамках якої планується створити незалежний орган бізнес-омбудсмена.

"Цей новий орган служитиме першою інстанцією для компаній, що скаржаться на несправедливе поводження з ними. Він сприятиме прозорішому веденню бізнесу, у тому числі шляхом публікації своїх звітів", - йдеться в повідомленні Європейського банку реконструкції та розвитку, який був одним із підписантів меморандуму.

Метою Антикорупційної ініціативи є поліпшення бізнес-клімату та економічних перспектив шляхом збільшення підзвітності та прозорості, а також шляхом ефективнішого забезпечення верховенства права в українській економіці, кажуть у банку.

Меморандум про взаєморозуміння підписали прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, а також представники ЄБРР, Організації економічного співробітництва і розвитку, Американської торгової палати, Європейської бізнес-асоціації, Федерації роботодавців, Торгово-промислової палати, а також Українського союзу промисловців і підприємців.

Нагадаємо, що масштаби корупції за часів президентства Януковиче перевищували 160 млрд грн щороку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram