ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр запропонував зробити з Держсільгоспінспекції аграрне ФБР

Відомство раніше вважали одним із найбільш корумпованих

Міністр запропонував зробити з Держсільгоспінспекції аграрне ФБР
Фото: dyvys.in

Держсільгоспінспекція з корумпованого органу влади має стати аграрним ФБР у системі Мінагрополітики. Про це заявив міністр Ігор Швайка на брифінгу в понеділок, 12 травня.

"Найбільша кількість претензій з боку аграрної спільноти, громадськості та бізнесу до наявності корупції надходила на адресу Держветфітослужби і Держсільгоспінспекції. Сьогодні ми повністю переформатуємо роботу Держсільгоспінспекції. Перед органом стоятимуть нові завдання та функціональні обов'язки. Держсільгоспінспекція може бути своєрідним "аграрним ФБР", основною функцією якого повинно бути недопущення і попередження порушень законодавства у сфері якості та безпеки сільськогосподарської продукції", - цитує Швайку прес-служба міністерства.

Тим часом голова Держсільгоспінспекції Микола Поєдинок заявив, що вже триває робота з усунення корупційних схем у цьому органі. Звільнено 21 особу в центральному апараті, розслідують роботу керівництва територіальних органів у Кіровоградській, Херсонській, Львівській та Одеській областях.

Нагадаємо, корупцію вважають головною проблемою української економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram