ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк схвалив фінансову допомогу Україні в розмірі $1,48 млрд

Пакет допомоги складається з трьох нових проектів

Світовий банк схвалив фінансову допомогу Україні в розмірі $1,48 млрд
Фото: ppblog.ru

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила три нові проекти для України в розмірі 1,48 млрд доларів США.

Про це повідомили у відділі зовнішніх зв'язків регіонального представництва банку в Україні, Білорусі та Молдові, пише УНІАН.

Як повідомляють, пакет із трьох нових проектів є частиною загального обсягу допомоги Україні, анонсованої Групою Світового банку в березні цього року, і банк очікує, що ця допомога в розмірі до 3,5 млрд дол. надійде в Україну до кінця 2014 року.

Фінансування буде супроводжуватися технічною допомогою та діалогом із владою України для прискорення структурних і макроекономічних реформ.

"Українська влада розробила комплексну програму реформ, яку вони прагнуть реалізувати за сприяння Групи Світового банку. Ми збільшуємо нашу допомогу, тому що ми прагнемо допомогти покращити життя людей в Україні і досягти економічного оздоровлення в цей важливий для країни момент", - сказав президент Групи Світового банку Джима Йонг Кіма.

Як повідомляють, першу позику в розмірі 750 млн дол. спрямують на підтримку бюджету, також муніципальні теплоенергетичні компанії в 10 містах по всій країні отримають 382 млн дол. у рамках підвищення енергоефективності, а в рамках проекту розвитку міської інфраструктури буде надано 350 млн дол. фінансування 10 водопостачальним комунальним підприємствам по всій країні і одній компанії з утилізації твердих відходів.

Нагадаємо, 7 травня Міжнародний валютний фонд перерахував Україні перший транш кредиту в обсязі 3,19 млрд дол. у рамках дворічної програми співпраці на 17 млрд дол

Як повідомляли, 20 травня Євросоюз перерахував Україні 100 млн євро як перший транш макрофінансової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram