ГоловнаЕкономікаДержава

Міллер: через півтора тижня борг України перевищить $5 млрд

"Нафтогаз" у травні імпортував з Росії 3,5 млрд кубометрів газу

Міллер: через півтора тижня борг України перевищить $5 млрд
Фото: EPA/UPG

Газовий борг України перед Росією через півтора тижня - 7 червня - може сягнути $5,2 млрд. Про це заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер на нараді президента РФ Володимира Путіна з членами уряду.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, у травні обсяг постачань газу в Україну становитиме 3,5 млрд кубометрів газу, сума оплати - $1,7 млрд.

При цьому Путін доручив прем'єр-міністрові Дмитру Медведєву визначити, на яких умовах Росія надалі постачатиме газ в Україну, якщо "Нафтогаз" оплатить наявні борги.

"Якщо ті умови, про які ви домовляєтеся з партнерами, будуть виконані, якщо почнуться виплати в тих обсягах, про які ви домовлялися, то тоді уряд Російської Федерації повинен буде визначитися, на що він готовий піти за подальшої співпраці в газовій сфері з партнерами в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, Єврокомісія вважає, що для досягнення компромісу між "Нафтогазом" і "Газпромом" перший крок має зробити Україна.

У Брюсселі пропонують Україні заплатити 50% боргу - $2 млрд - і потім обговорювати ринкову ціну на газ, який постачають із квітня.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram