ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Євразійська економічна комісія припинили співпрацю

Двосторонні контакти призупинили з "відомих часів"

Україна і Євразійська економічна комісія припинили співпрацю

Україна та Євразійська економічна комісія припинили співпрацю, хоча раніше були створені дві двосторонні групи високого рівня.

Про це заявив голова ЄЕК Віктор Христенко агентству ИТАР-ТАСС.

"У ЄЕК є дві лінії перетину наших компетенцій та уряду України - це сфера торгова та сфера технічного регулювання. Ми підписали з Україною два меморандуми, правда, ще з урядом Миколи Азарова. У нас створені на високому рівні дві групи, в них брали участь члени колегії ЄЕК в ранзі міністрів і міністри українського уряду", - сказав він.

"Ці групи були робочими інструментами для організації взаємодії в напрямку торгівлі та технічного регулювання. Вони досить активно працювали до відомих часів. Після цього всяка робота припинилася. Був спеціальний уповноважений при комісії від уряду України, була зрозуміла організація справи. Зараз усе це призупинилося", - додав він.

Нагадаємо, Євразійська економічна комісія є основним органом управління Єдиним економічним простором Росії, Білорусі та Казахстану. Формування ЄЕК було одним з кроків на шляху трансформації Митного союзу і ЄврАзЕс у Євразійський економічний союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram