ГоловнаЕкономікаДержава

Fitch: Порошенку доведеться вирішувати серйозні економічні проблеми

Україні прогнозують 5%-ве скорочення ВВП

 Fitch: Порошенку доведеться вирішувати серйозні економічні проблеми
Фото: sostav.ru

Рейтингове агентство Fitch зазначає, що перемога Петра Порошенка на президентських виборах не зменшила економічних труднощів, які стоять перед Україною.

Вирішувати їх доведеться йому, йдеться у повідомленні агентства.

Експерти агентства вважають, що вибори президента все ж таки нададуть деяку підтримку її суверенній кредитоспроможності, дозволять зменшити короткострокову політичну невизначеність та можуть частково поліпшити відносини з Росією.

Однак головні ризики для української економіки все ж таки зберігаються. Це бойові дії на сході, газова суперечка з Росією, виконання вимог програми МВФ та збереження доступу до зовнішнього фінансування.

"

Криза продовжує тиснути на економіку України. Ми прогнозуємо, що ВВП цього року скоротиться на 5%. Промислове виробництво у квітні знизилося на 6% і споживчі витрати теж зменшуються, особливо на сході. Інфляція у квітні становила 3,3%, але Fitch очікує її прискорення через газові тарифи та зростання обмінного курсу", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, ЄБРР прогнозує Україні два роки без економічного зростання. За прогнозами банку, у 2014 році ВВП України впаде на 7%, а у 2015 році його зростання буде нульовим. Міжнародний валютний фонд прогнозує, що у 2014 році реальний ВВП України зменшиться на 5%, а у 2015-му збільшиться на 2%.

Офіційний урядовий прогноз стосовно ВВП на 2014 рік - скорочення на 3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram