ГоловнаЕкономікаДержава

Україна скаржитиметься на Росію в МАГАТЕ

Окупанти отримали у власність унікальний навчальний реактор

 Україна скаржитиметься на Росію в МАГАТЕ
Фото: www.iaea.org

Україна скаржитиметься на Росію в Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) у зв'язку із захопленням науково-дослідного ядерного реактора, що знаходиться в Севастопольському університеті ядерної енергії та промисловості. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Ми підготували відповідну скаргу до МАГАТЕ стосовно фактично незаконного захоплення української атомної станції у Криму (мова про навчальний реактор ІР-100)", - сказав він.

Петренко підкреслив, що Україна буде скаржитися, тому що несе відповідальність за всі потенційно небезпечні об'єкти атомної та ядерної енергетики, які знаходяться на її території, зокрема, в окупованому Росією Криму.

У Севастопольському університеті ядерної енергії та промисловості раніше готували фахівців для атомної галузі України. Це був єдиний університет такого типу з унікальною науковою базою.

Як відомо в Україні працює чотири атомні електростанції: Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південноукраїнська. На них експлуатується 15 ядерних енергоблоків, які генерують майже половину від загального обсягу виробництва електроенергії в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram