ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк пояснив, чому Росія погодилася продовжити переговори про газ

Путін збирається у Францію на 70-річчя висадки в Нормандії

Яценюк пояснив, чому Росія погодилася продовжити переговори про газ
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк припускає, що рішення Росії продовжити переговори про газ з Україною пов'язане з тим, що 6 червня президент РФ Володимир Путін повинен відвідати Францію для участі в заходах, присвячених 70-річчю висадки союзників у Нормандії.

"Візит президента Путіна до Нормандії, який має відбутися 6 числа, може мати стосунок до пропозиції російського "Газпрому" продовжити переговори", - сказав він.

Яценюк упевнений, що насправді Росія далі воюватиме з Україною всіма можливими способами, зокрема й пов'язаними з газом. Прем'єр висловив надію на те, що з "Газпромом" удасться домовитися по-мирному до 9 червня, проте запевнив, що Україна має план на випадок

 відключення Росією подачі газу. Яценюк додав, що Україна, як і раніше, наполягає на ціні газу $268 за тисячу кубометрів, але допустив, що вона може бути трохи вищою.

Нагадаємо, "Газпром" планував перевести Україну на передоплату з червня і збирався припинити постачання від сьогодні, 3 червня. Однак в останні дні російська сторона пішла на деякі поступки, після того як отримала від України $786 млн за постачання газу в лютому-березні.

Учора стало відомо, що

"Газпром" переніс введення режиму передоплати для України з 3 на 9 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram