ГоловнаЕкономікаДержава

Місія МВФ наприкінці червня приїде в Київ переглядати програму stand by

Влада України почала необхідні реформи, але не слід зменшувати їх темп

Місія МВФ наприкінці червня приїде в Київ переглядати програму stand by
Фото: EPA/UPG

Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну для першого перегляду кредитної програми stand by, за підсумками якого прийматиметься рішення про виділення другого траншу, очікується наприкінці червня.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, пише "Інтерфакс-Україна".

Йому важко сказати, чи виконала українська сторона структурні та кількісні маяки програми на 31 травня, але він зазначив, що відповідь на це питання буде давати місія.

Виступаючи на конференції, присвяченій угоді про зону вільної торгівлі з ЄС, у Києві в середу, Ваше зазначив, що влада України почала необхідні реформи, підтримані програмою МВФ та іншими міжнародними партнерами, але не слід втратити темп цих реформ.

Він нагадав, що попередні дві програми stand by для України були достроково перервані через те, що Київ відмовився від виконання взятих у їх рамках зобов'язань. "Сподіваюся, цього разу все буде інакше", - сказав Ваше.

Він нагадав, що програма націлена на зміни у валютній та грошово-кредитній політиці, спрямовані в тому числі, на перехід до режиму інфляційного таргетування; забезпечення стабільності фінансового сектору; фіскальне коригування; фінансове оздоровлення енергосектору за рахунок поступового переходу до ринкових тарифів.

Представник Фонду підкреслив, що вкрай важливими є також питання забезпечення прозорості дій влади, посилення боротьби з корупцією та підвищення її ефективності, зокрема, у сфері держзакупівель.

Нагадаємо, 30 квітня Рада директорів МВФ схвалила кредитну програму stand by для України розміром $17,1 млрд.

Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі $3,2 млрд 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram