ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін виділив 206 млн на підвищення зарплат бійцям АТО

Уряд виплатить одноразову допомогу сім'ям загиблих в операції

Кабмін виділив 206 млн на підвищення зарплат бійцям АТО
Фото: podrobnosti.ua

Кабінет Міністрів виділив 205,8 млн гривень на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців та правоохоронців, які беруть участь в антитерористичній операції. Про це йдеться в постанові № 158 від 4 червня.

Кабмін постановив, що з 1 травня 2014 військовослужбовцям Національної гвардії та Державної прикордонної служби за безпосередню участь у АТО виплачується винагорода у розмірі 100 % місячного грошового забезпечення та заробітної плати, але не менше 3000 гривень з розрахунку на місяць.

Згідно з текстом постанови, Кабмін виділив 205,8 млн гривень головним розпорядникам бюджетних коштів.

З цієї суми для виплат зазначеної винагороди військовослужбовцям Кабмін виділив: Міністерству оборони - 86,7 млн гривень, Головному управлінню розвідки Міноборони - 858,5 тис. гривень, Міністерству внутрішніх справ - 28,3 млн гривень, адміністрації Держприкордонслужби - 29,1 млн гривень, адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації - 437 тис. гривень та Службі безпеки України - 5,8 млн гривень.

З цієї ж суми для виплати одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців та правоохоронців Кабмін виділив Міноборони - 22,5 млн гривень, МВС - 15,6 млн гривень та СБУ - 1,8 млн гривень.

Для забезпечення харчуванням Кабмін виділив Міністерству оборони - 5,25 млн гривень, головному управлінню розвідки Міноборони - 20 тис. гривень, МВС - 3,3 млн гривень, адміністрації Держприкордонслужби - 1,7 млн гривень, адміністрації Держспецзв'язку - 3,6 млн гривень, СБУ - 410 тис. гривень.

Кабмін перенаправив 400 млн гривень з програми "Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України" до програми "Резервний фонд".

Згідно з текстом постанови, Міністерству фінансів доручено здійснити відповідні виплати за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк раніше заявив, что з травня бійці, задіяні в антитерористичній операції, будуть отримувати на 80% більшу зарплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram