ГоловнаЕкономікаДержава

Допомога при народженні первістка в Україні зросте на 10 тис. грн

Сума виплат становитиме 41 280 грн.

Допомога при народженні первістка в Україні зросте на 10 тис. грн

З 1 липня обсяг допомоги при народженні первістка збільшиться на 10320 грн і становитиме 41 280 грн, що передбачено законом України "Про запобігання фінансової катастрофи і створення передумов для економічного зростання в Україні".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики України.

"З метою оптимізації соціального захисту сімей з дітьми допомога при народженні дитини та на догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку об'єднано в один вид - допомога при народженні дитини. Окрім того, відтепер сума не залежатиме від того, якою ця дитина народилася, першою, другою, третьою і т.д., державою встановлено фіксований розмір допомоги - 41 280 грн", - йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики уточнили, що відразу після народження дитини сім'ї буде виплачуватися 10 тис. 320 грн. Решту суми допомоги (30960 грн) родина отримуватиме протягом 36 місяців по 860 грн. щомісяця. Якщо член сім'ї, який отримує допомогу, вирішить вийти на роботу, виплати триватимуть до досягнення дитиною 3 років.

Час перебування члена сім'ї у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до трудового стажу.

"Звертаємо увагу на те, що допомога, яку призначено до 1 липня 2014 року, не переглядатиметься, а виплачуватиметься в тих самих розмірах і термінах, адже згідно з законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини", - зазначили в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів у своєму антикризовому законопроекті запропонував змінити допомогу при народженні дитини. За новими правилами, розмір допомоги становитиме 41280 грн, незалежно від кількості дітей у сім'ї. Перші 10 320 грн виплачуватимуться відразу при народженні, а решта суми - протягом трьох років рівними частинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram