ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" переніс введення передоплати на газ для України

Режим передоплати переноситься на 16 червня

"Газпром" переніс введення передоплати на газ для України
Фото: www.gazprom.com

Російський "Газпром" переніс введення передоплати з постачання газу для України на 16 червня.

Про це журналістам заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на НТВ.

"За результатами консультації, яка відбулася, російська сторона зробила крок назустріч, і щоб продовжити переговори, які останнім часом велися досить інтенсивно, прийняла рішення, що режим передоплати переноситься на понеділок на 10 години ранку", - розповів Міллер за підсумками переговорів з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером.

Раніше повідомляли, що тристоронні переговори Росія-Україна-ЄС про врегулювання ситуації з оплатою заборгованості України за російський газ та забезпеченні надійного транзиту газу до Європи почнуться в Брюсселі у вівторок пізно ввечері. Однак пізніше вони були перенесені на середу, 11 червня, у зв'язку з пізнім прибуттям російської деллегаціі.

Попередній раунд переговорів між Росією, Україною і ЄС завершився пізно вночі з 9 на 10 червня. Рішень при цьому не було прийнято.

За словами міністра енергетики України Юрія Продана, "Газпром" запропонував знижку на газ у вигляді зниження мита на його експорт. Точно так само була оформлена знижка за "харківськими угодами". Однак оскільки її дуже легко скасувати, що вже продемонструвала Росія нещодавно, Україна на такий варіант не погодилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram