ГоловнаЕкономікаДержава

Міноборони витратило тільки 7 зі 129 млн благодійних пожертвувань

На 7,1 млн грн закуплено спальні мішки і медикаменти

Міноборони витратило тільки 7 зі 129 млн благодійних пожертвувань
Архив
Фото: mil.gov.ua

Міністерство оборони отримало благодійної допомоги від юридичних і фізичних осіб, а також мобільних операторів на суму 129,7 млн гривень. Про це на брифінгу повідомив заступник директора департаменту фінансів Міноборони Сергій Винник.

Зокрема, 58,8 млн гривень надійшло від юросіб, 38,5 гривень - від фізосіб, 30,4 млн гривень - від мобільних операторів і 2 млн гривень - від обов'язкового продажу іноземної валюти.

При цьому, за словами Винника, із цієї суми наразі використано лише 7,1 млн гривень: на 4,3 млн гривень закуплено спальні мішки і на 2,8 млн гривень - медикаменти.

Решту 106,8 млн міністерство планує витратити на речове майно (обмундирування, каски, спальні мішки тощо), 10,8 млн гривень - на засоби зв'язку і польові карти, 5 млн гривень - на медикаменти.

Винник пояснив, що головними причинами невикористання отриманих коштів є тривалий цикл ремонту озброєння і військової техніки, недостатня виробнича потужність вітчизняних підприємств з виготовлення бронежилетів, а також не затверджені державні оборонні замовлення на закупівлю озброєння.

Нагадаємо, раніше Міноборони повідомляло, що на 3 червня як благочинна допомога на рахунки міністерства надійшли 128,5 млн грн, із цієї суми 120,8 млн грн пішли на закупівлю матеріально-технічного забезпечення (обмундирування, шоломи, черевики, спальні мішки, маскувальні сітки і т.д.), а 7,7 млн грн - на придбання медикаментів.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для перевірки використання коштів, перерахованих громадянами України на підтримку Збройних сил, і видатків державного бюджету на потреби армії. Звіт про виконану роботу комісія повинна надати щонайпізніше 5 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram