ГоловнаЕкономікаДержава

Головою НБУ вперше стала жінка (документ)

Призначення Гонтаревої підтримали 349 депутатів

Верховна Рада звільнила Степана Кубіва від виконання обов'язків голови Національного банку і призначила замість нього Валерію Гонтареву.

Це рішення депутати ухвалили на засіданні в четвер. Відставку Кубіва підтримали 302 депутати, призначення Гонтаревої - 349.

Після цього рішення взяв слово Петро Порошенко, який подякував депутатам за підтримку його кадрових призначень.

Варто зазначити, що голосування за Гонтареву могло провалитися. У середу ввечері відбулося засідання фракції "Батьківщина", на якому була лідерка партії Юлія Тимошенко. За інформацією джерела LB.ua, фракція "Батьківщина" вирішила не підтримувати відставку Степана Кубіва з посади голови Національного банку України.

Уранці фракція зустрілася з Гонтаревою, проте більшість депутатів від "Батьківщини" знову відмовилися підтримувати її. У перерві ранкового засідання Ради фракція знову зібралася на термінове засідання просто в парламентській залі. На ньому вирішили вільно голосувати за нового голову Національного банку.

У підсумку за Гонтареву проголосували 56 депутатів "Батьківщини", проти - тільки четверо, ще троє утрималися.

Нагадаємо, Кубів називав причиною своєї відставки бажання продовжити політичну діяльність для втілення в життя цінностей Майдану та будівництва вільної й успішної України.

За даними ЗМІ, Кубів може очолити Львівську обласну державну адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram