ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко: економіку не вдасться відновити, поки тривають бойові дії

Президент вирішив не порівнювати цьогорічні показники ВВП з минулорічними

Порошенко: економіку не вдасться відновити, поки тривають бойові дії
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що економіку України не вдасться відновити, поки тривають бойові дії, і вважає некоректними порівняння нинішніх показників ВВП із минулорічними.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

"Зараз найвищий пріоритет - установити мир. Тому що неможливо відновити економіку, коли в нас військова ситуація. Адже економіка в мирний час і економіка під час війни - це абсолютно різні економіки. З погляду методології просто неможливо порівнювати ВВП під час війни і ВВП в мирний час, тому що частина економіки перекладається на військові рейки. Ми повинні виробляти військові товари для забезпечення нашої армії. І показники мирного часу відрізняються", - заявив він.

Порошенко додав, що він оптимістично налаштований і сподівається на встановлення миру протягом декількох тижнів, максимум - місяців.

Нагадаємо, уряд прогнозує, що ВВП України 2014 року скоротиться щонайменше на 5%. З урахуванням високої інфляції за підсумками другого кварталу в Україні буде зафіксована стагфляція - вкрай погана економічна ситуація, зі спаданням ВВП і одночасно швидким зростанням цін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram