ГоловнаЕкономікаДержава

Міндоходів запропонувало Мінфіну передати 8 млн пачок конфіскованих цигарок учасникам АТО

Попередньо тютюнові вироби пройдуть санітарну експертизу

Міндоходів запропонувало Мінфіну передати 8 млн пачок конфіскованих цигарок учасникам АТО
архив
Фото: vkurse.ua

Міністерство доходів і зборів, яке реорганізують у Державну фіскальну службу, запропонувало Міністерству фінансів передати вісім мільйонів пачок конфіскованих цигарок учасникам антитерористичної операції.

Про це йдеться в повідомленні Міндоходів.

"Заступник міністра доходів і зборів Володимир Хоменко запропонував Мінфіну розглянути можливість передачі для українських бійців 8 млн пачок конфіскованих сигарет", - йдеться в ньому.

За словами Хоменка, є реальна можливість передати бійцям близько 8 млн пачок цигарок, які обов'язково пройдуть санітарну експертизу.

"Треба створити механізм постійної передачі цигарок для військових, для яких тютюн - одна з потреб. Насамперед хочемо допомогти учасникам АТО", - цитує прес-служба слова Хоменка.

За даними Міндоходів, на сьогодні в кримінальних і адміністративних процесах, що їх розслідують співробітники Міндоходів, вважають конфіскованими близько 17 млн пачок тютюнових виробів.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів №1104 від 19 жовтня 2012 р. і постановою №1340 (від 25 серпня 1998 р.), конфісковані тютюнові вироби зберігають на спеціальних складах, а після розгляду проваджень у судах їх знищують.

Міндоходів зазначає, що в пункті 228.7 Податкового кодексу також зазначено, що конфісковані тютюнові вироби підлягають знищенню.

"Враховуючи нинішні потреби українських військових, заступник міністра запропонував Мінфіну розглянути можливість ініціювання внесення змін до Податкового кодексу та постанови №1340, якими передбачати передачу цигарок підрозділам Міністерства оборони", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошено, що можливість передачі тютюнових виробів військовим була передбачена в постанові №1340 (у редакції від 28 березня 2012 р.) - за наявності дозволу санітарно-епідеміологічної служби.

26 червня перший заступник міністра Державної фіскальної служби Володимир Хоменко повідомив, що Міндоходів має намір передати 8 млн пачок вилучених контрафактних цигарок учасникам АТО на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram