ГоловнаЕкономікаДержава

Мінінфраструктури виявило фінансові махінації в аеропорту "Бориспіль"

Активісти пікетували будівлю Мініфраструктури через махінації в аеропорту

Мінінфраструктури виявило фінансові махінації в аеропорту "Бориспіль"
Фото: Макс Левин

Управління внутрішнього аудиту Міністерства інфраструктури під час перевірки фінансово-господарської діяльності міжнародного аеропорту "Бориспіль" виявило багато порушень.

Як передає УНІАН, про це заступник міністра інфраструктури Петро Пінкас повідомив протестувальникам, котрі вимагали провести люстрацію керівництва аеропорту, під час пікету будівлі Мінінфраструктури.

"Виявлено досить багато фактів порушень та зловживань у період з 2011 по 2014 рік", - сказав він. При цьому Пінкас не уточнив, які саме порушення виявлено під час перевірки, оскільки це може завадити слідству.

Акцію протесту під будівлею Мінінфраструктури провели активісти Асоціації захисту прав громадян України та організації "Українська націоналістична самооборона". Пікетувальники вимагали від міністра Максима Бурбака звільнити з посади генерального директора аеропорту "Бориспіль" Сергія Гомболевського.

За словами голови Асоціації захисту прав громадян України Володимира Лесика, ключові посади в "Борисполі" впродовж тривалого часу займають одні й ті ж особи, які замішані в корупційних схемах. Голова Асоціації зазначив, що активісти вже надіслали офіційні листи з фактами зловживань на держпідприємстві до Генеральної прокуратури України, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і Президента України Петра Порошенка, але відповідей поки що не отримали. Крім того, Лесик звинуватив заступника очільника аеропорту Бориса Шахсуварова у подвійному громадянстві - України та Росії. При цьому заступник міністра спростував цю заяву, підкресливши, що Шахсуваров не є громадянином Росії.

"Що стосується Шахсуварова, він не є громадянином Російської Федерації, як дехто намагається переконати", - сказав він, уточнивши, що міністерство не має змоги перевірити, чи має Шахсуваров ще одне громадянство, крім українського.

Раніше, 31 березня, Мінінфраструктури України призначило генеральним директором МА "Бориспіль" Сергія Гомболевського, який перед тим обіймав посаду заступника гендиректора аеропорту з виробництва. У липні 2013 року Мінінфраструктури призначило виконувачем обов'язків генерального директора аеропорту "Бориспіль" колишнього директора міжнародного аеропорту "Одеса" Олексія Кочанова. Пізніше Кочанова було затверджено на посаді генерального директора "Борисполя". 12 березня Кочанова звільнили за згодою сторін на підставі поданої ним заяви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram