ГоловнаЕкономікаДержава

У Слов'янську увімкнули світло і пустили електричку в місто (оновлено)

Звільнене місто з'єднали залізничним сполученням із Харковом

У Слов'янську увімкнули світло і пустили електричку в місто (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У вівторок відновлено електропостачання Слов'янська.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє РБК-Україна. "Сьогодні мені доповіли, що о 17:00 - це був термін, який був встановлений мною - за тимчасовою схемою відновили енергопостачання Слов'янська", - сказав він.

Голова ДержНС Сергій Бочковський заявив, що енергопостачання міста було відновлено о 20:05. "Світло жителі Слов'янська нарешті побачили. Роботу енергетиків забезпечили наші оперативники, усього працювали шість груп: 32 людини загалом", - сказав Бочковський. Він пояснив, що за день рятувальникам довелося знешкодити близько 2000 боєприпасів.

Окрім того, "Укрзалізниця" у вівторок відновила рух на ділянці Лозова - Слов'янськ, зупинений на початку травня.

Як сказано на сайті залізничного відомства, вже запущено перший поїзд - приміську електричку Харків - Лозова - Слов'янськ.

Перший поїзд прибув сьогодні о 15:20, відправлення з Харкова - о 10:20. У зворотний маршрут електричка мала вирушити о 16:12 і прибути до Харкова о 20:40.

Вокзал станції "Слов'янськ", наголошено в повідомленні, вдалося вберегти від значних пошкоджень, протягом місяця в ньому планують провести косметичний ремонт.

Нагадаємо, що на початку травня "Укрзалізниця" скасувала 29 приміських маршрутів на Донецькій залізниці і 4 на Південній. Крім того, було скорочено ще кілька маршрутів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram