ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" пропонує приватним компаніям закачувати газ у ПСГ

Весь закачаний в ПСГ газ залишиться власністю добувача, а НАК відбиратиме газ у заявлених обсягах

"Нафтогаз" пропонує приватним компаніям закачувати газ у ПСГ
Фото: zn.ua

НАК "Нафтогаз України" пропонує приватним газодобувним компаніям почати з серпня закачувати 50% в підземні сховища газу (ПСГ).

Про це йшлося на зустрічі голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва з представниками приватних газовидобувних компаній, повідомляє прес-служба НАК.

"Під час зустрічі обговорювалася пропозиція "Нафтогазу" щодо закачування, починаючи з серпня 2014 року, 50% газу, що добувається компаніями-учасниками зустрічі, в підземні газові сховища з правом його відбору, починаючи з січня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з пропозицією "Нафтогазу", весь закачаний в ПСГ газ залишиться власністю добувача, а НАК сприятиме своєчасному відбору газу в заявлених обсягах.

Сторони також обговорили поточні проблеми видобувних компаній та економічні компенсатори для учасників ринку. Представники компаній домовилися про створення робочої групи для узагальнення пропозицій. Детальне обговорення буде продовжено під час наступних зустрічей.

Як повідомили в прес-службі "Нафтогазу", у зустрічі брали участь десятки компаній, серед яких ДТЕК і Shell.

З 21 млрд куб. м газу, видобутих в Україні в 2013 р., 2,8 млрд куб. м добули приватні компанії. Весь видобутий газ вони реалізують промисловим підприємствам.

Нагадаємо, заступник голови правління "Нафтогазу" Олександр Тодійчук заявив, що наявних запасів природного газу в підземних сховищах вистачить Україні до листопада, а у разі максимальної економії - до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram